Dogodki

Pametna distribucijska omrežja

Datum objave: 08.01.2020

Obštudijska dejavnost Pametna distribucijska omrežja je ena izmed dejavnosti izvedenih v okviruEvropskega projekta SMAGRINET. V drugi fazi izvajanja bodo predavanja v celoti izvedena s strani predavateljev Fakultete za elektrotehniko, Univerze v Ljubljani. Predmet se bo izvedel v obliki predavanj in vaj (prvi teden) v kombinaciji s samostojnim delom – izdelava seminarske naloge (drugi teden). Potekala bo v tednu med9. – 15. 2. 2021, prijave pa zbiramo do vključno 31. 1. 2021. 

Pametna omrežja predstavljajo nadgradnjo današnjega koncepta obratovanja in načrtovanja omrežij, ki omogoča priključevanje različnih porabnikov (električna vozila, toplotne črpalke…) in proizvodnje (obnovljivi viri) na tehnično ustrezen in ekonomsko optimalen način. Poznavanje tehnologij pametnih omrežij bo v prihodnje ena izmed ključnih veščin na področju delovanja elektroenergetskega sistema. 

Za več informacij in prijavo pišete na elektronski naslov janja.dolenc@fe.uni-lj.si. 

 

Konferenca Energy Game Changers 2020

Datum objave: 08.11.2020

V okviru Evropskega projekta SMAGRINET  bo, v četrtek 19.11.2020 od 9-te ure dalje, potekala spletna konferenca Energy Game Changers, kjer bodo predstavljena načela pametnih omrežij, ter njihova pomembnost v prenosu električne energije.

Na dogodku bodo sodelovali tako industrijski kot tudi akademski strokovnjaki, ki se ukvarjajo s tem področjem. Med drugim bodo sodelovali Antonella Battaglini, direktorica Renewables Grid Initiative, Hando Sutter, član upravnega odbora Eurelectric, dr. Dan Podjed, ustanovitelj EASA Applied Anthropology Network, Pr. Fabrice Lemoine, Univerza v Loreni, Prof. Dr.-Ing. Kai Strunz, TU Berlin, Karl Kull, Univerza v Tallinu in Prof. Dr. Saulius Gudžius, Univerza v Kaunasu.

Več informacij o samem dogodku je dostopno na: www.bit.ly/smagriconference.                                                                             

 

Izobraževalni program SMAGRINET

Datum objave: 02.11.2020

Kaj pravzaprav so PAMETNA OMREŽJA?

Laboratoriju za električna omrežja in naprave v okviru Evropskega projekta SMAGRINET organiziramo izobraževalni program namenjen širši javnosti (vodstveni kader, menedžerji, bodoči magistrski študenti in ostali, ki bi jih tematika zanimala).

Cilj izobraževanja je v petih tednih (2-3 ure na teden) preko video vsebin spoznati komponente in načela pametnih omrežij.

Vabilo s podrobnejšimi informacijami najdete na povezavi: http://bit.ly/smagriBP.

Vsak udeleženec bo za opravljeno izobraževanje prejel certifikat.

Začnemo že čez dober teden, 9. 11. 2020. Pridružite se nam !